IMGP0618-tv-hoekje.jpg

TERRAZZO VLOEREN

VOOR ELKE INTERIEUR

 

OVER TERRAZZO VLOEREN

Terrazzo is een verzamelnaam voor gebroken marmer-, graniet- of zandsteen korrels, waar door een toevoeging van cement een mortel van wordt gemaakt die in een laag van ongeveer 1,5 cm op een geschikte ondergrond kan worden aangebracht.
Vroeger werd Terrazzo veel gebruikt in Italië, waar veel marmer wordt gevonden. Tegenwoordig wordt het in heel Europa gebruikt om de mooiste Terrazzo vloeren van te maken. 

 

Voorbeelden vloeren

 

Gietvloeren

Er zijn heel veel soorten gietvloeren waarvan de Terrazzo vloer er één is. Een gietvloer is comfortabel vrijwel onderhoudsvrij en heel geschikt om te gebruiken in combinatie met vloerverwarming. 

De ondergrond van een gietvloer wordt gevormd door een betonnen vloer. Dat kan een nieuwbouw huis zijn, maar ook een renovatieproject of bedrijfsvloer. Door de vele voordelen wordt er steeds meer voor gekozen om een woonkamer, badkamer of keuken van een betonlook vloer te voorzien. 

 

Voordelen gietvloeren

  1. Een groot voordeel van gietvloeren is dat ze makkelijk te onderhouden zijn. Aangezien het om naadloze vloeren gaat, is vuil makkelijk te verwijderen: er kan namelijk geen vuil tussen voegen belanden.

  2. Gietvloeren zijn vaak maar enkele millimeters dik. Wil je een vloer vernieuwen, dan kan de Terrazzo vloer vaak gewoon bovenop de bestaande vloer gegoten worden.

  3. Nog een belangrijk voordeel van gietvloeren is dat ze zelf nivellerend zijn. Dit betekent dat ze gewoon op het vloeroppervlak kunnen gegoten worden zonder ze achteraf te moeten egaliseren. 

  4. Een heel groot voordeel van gietvloeren is dat ze op zoveel manieren kunnen worden toegepast. Ze passen zowel in particuliere als industriële omgevingen. Ze kunnen in zowat elke ruimte van de woning geplaatst worden. Zelfs een gietvloer in de badkamer is mogelijk. 

  5. Naast bovengenoemde pluspunten zijn er nog andere dingen die in het voordeel van gietvloeren spreken. Zo kan je vrijwel alle gietvloeren combineren met vloerverwarming. Dit verhoogt het comfort aanzienlijk.

  6. De uitstraling en het comfort van de vloerbedekking spelen natuurlijk ook een belangrijke rol. Omdat gietvloeren naadloos gelegd worden, geven ze je interieur een strakke, moderne look. Vrijwel elke kleur is mogelijk, dus je vindt zeker een kleur die bij jouw interieur past.

  7. De meeste gietvloeren zijn ook waterdicht. Dit maakt ook geschikt voor toepassing in natte ruimtes zoals de douche. Als je ergens mee knoeit is een simpel doekje voldoende om alles weer schoon te maken.

Mail ons voor meer informatie of een showroom afspraak

info@zilva.nl

Tel: -0318-304249